1

2

3

Квота 2

4

Аспірантура

image001Центр міжнародної діяльності та освіти ХНУГХ ім. О. М. Бекетова  та Генеральне консульство Республіки Польща у Харкові  запрошують студентів взяти участь у конкурсі академічних декламаторів поезії Ципріана Каміля Норвіда, з нагоди  200-річчя з дня народження поета.

За допомогою для підготовки в декламуванні звертайтеся на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (зазначивши тему листа ). У Вас буде можливість відпрацювати дикцію, інтонацію, емоційну складову декламування.

Конкурсні вимоги

Для участі в конкурсі необхідно записати відеоролик тривалістю від 1 до 3 хвилин, на якому учасники мають продекламувати в оригіналі (польською мовою) вибраний вірш видатного польського поета періоду романтизму Ципріана Каміля Норвіда. У назві файлу потрібно вказати прізвище учасника і заголовок декламованого вірша.

Критерії оцінювання

Під час оцінювання члени журі братимуть до уваги фонетичну правильність, знання тексту, інтерпретацію твору (темп, інтонацію, дикцію) та загальну художню виразність декламації (жести, міміка). Необхідно памʼятати, що поезія – це мова душі.

Записані відеоролики потрібно надіслати електронною поштою до 16 квітня 2021 року на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., зазначивши в темі листа «Конкурс декламації».

Також у листі просимо вказати прізвище, ім’я, університет, де навчається учасник, номер телефону та адресу електронної пошти учасника. Якщо після надіслання матеріалів ви не отримали відповіді протягом двох днів, просимо звертатися до секретарів оргкомітету.

Фіналісти конкурсу візьмуть участь у вечорі поезії Ц. К. Норвіда, що відбудеться 29 квітня 2021 року в дистанційний формі, під час якого необхідно буде представити свої декламаційні здібності.

До складу журі конкурсу ввійдуть науково-педагогічні працівники польських університетів.

На учасників і фіналістів змагань чекають пам’ятні дипломи та цікаві призи.

Адреса оргкомітету: 61077, м. Харків, майдан Свободи, 4, кафедра української мови, кімн. 6/77

Секретарі оргкомітету:

Софія Бутко, тел. 096-707-16-06

Славомир Вавришук, тел. 095-776-95-79

За додатковою інформацією звертайтеся до Центру міжнародної діяльності та освіти: каб. 228а (академічний корпус), тел. 707-30-50

електронна адреса Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.