1

2

3

Квота 2

4

Аспірантура

6iPcHTMZW4U24 березня 2016 р. відбулася зустріч студентів та викладачів факультету Архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва з координатором проекту Infinity Erasmus Mundus професором факультету архітектури Лісабонського університету Антоніо Кастелбранко, який перебував в Університеті за ініціативи ректора професора Бабаєва В.М. У рамках зустрічі пройшло кілька заходів. Антоніо Кастелбранко прочитав лекцію студентам та аспірантам факультету, присвячену запровадженню енергозберігаючих технологій у проектуванні міст США та Західної Європи. Зокрема він презентував кілька європейських проектів у цьому напряму. Головним з них є «Біосфера-2» у пустелі штата Арізона (США), у ході якого була спроектована та побудована експериментальна будівля з абсолютно замкнутим екосередовищем. Крім того професор Кастелбранко зупинився на європейському співробітництві у галузі освіти, зокрема впровадженні проекту Infinity Erasmus Mundus в Україні та участь у ньому студентів Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова.

Лекція проходила у форматі живого діалогу зі студентами, яких найбільше цікавили перспективи запровадження енергозбереження в Україні та їх вплив на архітектурне обличчя міста. Крім того студентів цікавили перспективи подальшого співробітництва України та Європи у сфері освіти після закінчення проекту Infinity Erasmus Mundus у 2017 р.

Після лекції зі студентам доктор Кастелбранко зустрівся з викладачами факультету Архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва на якій відбулася презентація кафедр. Доцент кафедри Міського будівництва Завальний О.В. розповів про основні напрями роботи кафедри, презентував науково-методичний фонд, кращі магістерські проекти. У розмові були знайдені перспективи подальшої співпраці у керівництві магістерськими роботами студентів спеціальності «Міське будівництво та господарство».

CSC 0114 EditedDSC 0009 Edited

Завідувач кафедри Містобудування проф. Древаль І.В. презентували особливості архітектурної освіти в України, особливо зупинившись на розробці проектів безбар`єрної архітектури для маломобільних груп населення, згадавши розробки у цьому напрямі аспірантки кафедри ХахаліноїГ.С. Дана тематика, з точки зору професора Кастелбранко, є дуже перспективною у можливостях подальшого співробітництва.

I4CXyBqJYm4DSC 0254 Edited

DSC 0273 EditedDSC 0353 Edited

Після зустрічі з кафедрами професор Кастелбранко продовжив зустріч зі студентами факультету Архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва у більш камерному форматі на території архітектурно-художніх майстерень Arhouse. Зустріч відбулася у дружньому середовищі, студенти та професор спілкувалися англійською мовою про можливості поглиблення співробітництва в освітній галузі, про вимоги, які висуває Євросоюз перед кандидатами на стажуванні в країнах-учасниках проекту Infinity Erasmus Mundus. Крім того з доповідями виступили учасники цих проектів студентки-старшокурсниці Єва Лінкевич та Анастасія Зоріна, які розповіли про враження від перебування та навчання за кордоном.

У цілому зустріч доктора Кастелбранко з факультетом Архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва пройшла плідно, були намічені основні напрями співробітництва у майбутньому, а студенти факультету змогли познайомитися з сучасними тенденціями в освітніх процесах країн західної Європи.

Протягом квітня-травня 2016 р. студенти факультету Архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва продовжать знайомитися з особливостями архітектурної освіти Європи, відвідавши лекції італійських та польських архітекторів.