1

2

3

Квота 2

4

Аспірантура

image001ХНУМГ ім. О.М.Бекетова є партнером Харківського регіонального офісу Моніторингової місії Організації Об’єднаних Націй в Україні у реалізації проекту «Університети, права людини та Цілі сталого розвитку» (Universities for Human Rights and SDGs).

Проект здійснюється в рамках імплементації Україною Програми Розвитку ООН за Ціллю №2: забезпечення якісної освіти впродовж життя.

Координує проект – Директор Центру міжнародної діяльності та освіти ХНУМГ ім. О.М.Бекетова Марія Сергіївна Осінська.

Гендерний центр ХНУМГ ім. О. М. Бекетова та Центр міжнародної діяльності та освіти взяли участь в  онлайн-зустріч робочої групи проекту з питань відзначення 10 грудня 2020 р. міжнародного Дня прав людини (Human Rights Day 2020) серед студентської молоді. Роботу учасників проекту модерує директор Харківського регіонального офісу Моніторингової місії ООН в Україні Сергій Штукарін. Учасники проекту долучаються до моніторингової активності з оцінювання університетів за такими показниками: права людини та гендерна рівність. Зокрема, Гендерний центр нашого Університету залучений до обговорення тематики Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека», виконання національних програм та проектів з імплементації Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

Цього року у фокусі особливої уваги є «План гуманітарного реагування з подолання пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні». В рамках зазначеного плану, крім питань щодо зміцнення потенціалу системи охорони здоров’я, окреслено заходи з протидії негативним наслідкам пандемії в соціальній та економічній сферах. Важливим гуманітарним напрямом роботи стає моніторинг прав людини під час пандемії COVID-19, у тому числі прав молоді на освіту й загалом те, як криза вплинула на їхнє життя.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні запрошує студентську молодь долучитись до флешмобу, у центрі уваги якого – практичні ідеї для покращення ситуації з правами людей в умовах пандемії COVID-19 (детально про акцію на сторінці Моніторингова місія ООН з прав людини / UN Human Rights Monitoring Mission).