1

2

3

Квота 2

4

Аспірантура

19 жовтня 2018 р. відбулася традиційна зустріч ректора Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова проф. В.М. Бабаєва зі студентами 1 курсу факультету Архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва. На зустрічі були присутні декан факультету Т.Д. Рищенко, куратори академічних груп, представники профспілкової організації, студентського сенату та керівники служб.

Університет надає студентам можливості до саморозвитку, втіленні своїх особистих прагнень. У розпорядженні студентів-архітекторів знаходяться найсучасніша матеріально-технічна база, зокрема комплекс архітектурно-художніх майстерень Arhouse з художньо-виставковими студіями, лабораторія БІМ-технологій, яка обладнана найсучаснішим програмним забезпеченням, центр трансферу технологій «Мегаполіс», який надає студентам можливість втілювати свої найсміливіші проектні рішення.

Крім того в Університеті діють міжнародні культурно-освітні центри, які дають можливість вивчати англійську, китайську, польську, чеську мови та проходити стажування за програмами академічної мобільності таких як Study Tours, Erasmus+ та інших. Наскрізною ідеєю звернення ректора була впевненість у тому, що Університет повинен надати студентам лише можливості для розвитку та зростання, все інше залежить вже від бажання студента навчатися та збільшувати свій особистий рівень.

Декан факультету Архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва Т.Д. Рищенко відмітила що студентство факультету гідно представляє Університет на регіональному та міжнародному рівнях, беручі участь у таких проектах та конкурсах як «Проектування мультикомфортного будинку Saint-Gobain — 2018» (у рамках якого студенти-архітектори отримали можливість презентувати свої проекти в м. Дубаї, ОАЕ), національному архітектурному студентському конкурсі STEEL FREEDOM, Міжнародних оглядах-конкурсах дипломних проектів випускників архітектурних та дизайнерських спеціальностей вищих навчальних закладів України та багатьох інших. Крім того студенти факультету беруть активну участь у розбудові та зміцненні матеріально-технічної бази Університету, зокрема у розробці та реалізації проекту вхідної зони, внутрішнього подвір’я, переходів в старий архітектурний корпус, будівельно-менеджерський корпус та багатьох інших. Своїм стрімким розвитком факультет зобов’язаний, крім усього іншого, підтримкою ректора, проф. Бабаєва В.М, його прагненню популяризувати та розвивати архітектурно-містобудівну освіту в Університеті.

Керівники університетських служб, студентської профспілки та студентського сенату висвітили особливості навчального процесу, використанню IT технологій, впровадженню особистісно орієнтованого навчання, можливостями вільного вибору дисциплін гуманітарного та професійного блоку, сертифікатних програм, участі у міжнародних проектах та конкурсах, проходження практик та стажування за кордоном.

Традиційні зустрічі студентів молодших курсів з ректором сприяють їх активному залученню до життя Університету, стимулюють до активної наукової, освітньої та громадської діяльності.

14 листопада 2018 р. факультет Архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва святкує 85-річчя архітектурної освіти. Під час святкування в Університеті відбудеться низка різноманітних заходів.