1

2

3

Квота 2

4

Аспірантура

01Минулого тижня у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбулося 2 заняття у рамках школи розвитку для лідерів учнівського самоврядування «Мер міста».

17 листопада пройшло заняття для лідерів учнівського самоврядування міста Харкова на тему «Як побудувати успішну управлінську кар'єру». Заняття провели к.е.н., доцент кафедри менеджменту і адміністрування Боровик Марина Вікторівна і к.е.н., доцент кафедри фінансово-економічної безпеки, обліку і аудиту Карпушенко Марія Юріївна.

У першій частині заняття були розглянуті зміст і особливості управлінської діяльності і те, якими якостями необхідно володіти, щоб побудувати успішну управлінську кар'єру і що необхідно зробити для досягнення успіху у професійній діяльності.

Друга частина була присвячена основним видам, принципам, цілям і завданням підприємницької діяльності. Школярі дізналися про порядок створення і реєстрації start-up. Були розглянуті основні кроки, які повинен зробити підприємець для того, щоб бізнес був успішним. Особливу увагу приділено процесу складання бізнес-плану, його фінансовим складовим та їх подальшій оцінці. У завершенні були розглянуті історії успіху та принципи роботи таких відомих підприємців, як Джон Рокфеллер і Білл Гейтс.

А 19 листопада 2015 в рамках «Дня кар'єри - 2015» пройшло заняття для лідерів учнівського самоврядування Харківської області. Темою першої частини заняття було «Ключова роль професії менеджер в контексті реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади». Цю тему розкрила і обговорила з школярами кандидат державного управління, доцент кафедри менеджменту і адміністрування Гайдученко Світлана Олександрівна.

Далі заняття продовжила студентка 5 курсу кафедри менеджменту і адміністрування Солодовнікова Олександра, яка як професійний фітнес-тренер та інструктор з харчування розкрила слухачам основи самоменеджменту - питання правильного харчування та здорового способу життя. Головною метою цього заняття було закласти інформаційний фундамент, який допоможе майбутнім менеджерам дотримуватися здорового способу життя.

Всі заняття пройшли у формі живого діалогу. Школярам були дуже цікаві підняті теми, вони активно обговорювали проблемні моменти кожної з них, ставили свої питання і отримували на них відповіді від викладача або знаходили їх в ході обговорення з іншими учасниками. Це були приємні і пізнавальні зустрічі для всіх нас, в яких взяли участь понад 200 учнів старших класів.

02 DSC 040203 jvXJr3k1JI8

04 wO2YV2DqFLw