1

2

3

Квота 2

4

Аспірантура

01 IGP0488З 25 травня по 3 червня студенти факультету Архітектури дизайну та образотворчого мистецтва 1 та 2 курсів, в рамках обмірної та ознайомчої практики, здійснили подорож до чарівного міста Львів. Вона стала можливою завдяки співдружності нашого університету з Національним університетом «Львівська політехніка». Директор Інституту архітектури Черкес Богдан Степанович з колегами урочисто зустріли нашу студентську делегацію у відновленому актовому залі головного корпусу університету (вул. С. Бандери 12).

Була проведена ознайомча екскурсія по залах головного корпусу. Пізніше, вже у місті, біля пам’ятнику Данилі Галицькому, нас зустріла Алла Михайлівна Мартинюк-Медвецька, викладач кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини, яка провела нам лекцію та пішохідну екскурсію містом. Загалом за період практики були організовані екскурсії до Високого Замку, Головної ратуші та площі Ринок, Шевченківського гаю, відвідані пам’ятки культової архітектури – Вірменська церква, Успенська (Воложська) церква, Домініканський собор, Собор Ольги та Єлизавети, Собор Святого Юра тощо. Захоплюючою видалась поїздка до замків Золотої підкови Львівщини – Золочивського, Підгорецького та Олеського; містичної нічної прогулянки до Личаківського кладовища.

В рамках обмірної практики були виконані альбоми-звіти з обміру пам’яток архітектури по вулицям Мельника та Коновальця, зроблені замальовки, вивчені авторські доробки таких архітекторів: Юліуша Гохбергера, Ігнатія Кендздорського, Адама Опольського. Ця поїздкам надала можливість ознайомитись не тільки з історико-архітектурною спадщиною Львівщини, а й здійснити культурний обмін між студентськими осередками різних регіонів України. Такого роду ознайомча практика сприятиме поширенню інформації щодо навчально-методичних потужностей ХНУМГ імені О.М. Бекетова за межами Харківщини; популяризуватиме в молодіжному середовищі Західної України ідеї перспективних студентських контактів за профілюючими спеціальностями тощо.

 

Фотогалерея